11 Octombrie 2017Sursa: IPJ Mehedinți

BULETIN DE PRESĂ 11.10.2017

NEATENŢIA CAUZA PRODUCERII UNUI ACCIDENT RUTIER

 

La data de 10.10.2017, ora 06:40, Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin, a fost sesizată cu privire la producerea unui eveniment rutier pe Bulevardul Tudor Vladimirescu.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, care a constatat faptul că un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, la intersecția cu strada Gheorghe Șincai, nu a acordat prioritate de trecere pietonului în vârstă de 38 de ani, din aceeaşi localitate, ce se afla angajat în traversarea regulamentară a Bulevardului Tudor Vladimirescu, pe trecerea de pietoni.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pietonului care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin pentru acordare de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto posedă permis de conducere corespunzător autovehiculului condus și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal.

REŢINUT 24 DE ORE PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Strehaia, efectuează cercetări faţă de un tânăr în vârstă de 27 de ani din Strehaia, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni la regimul rutier.Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

 

În fapt, la data de 10.10.2017, în jurul orei 19.00, în timp ce conducea un autoturism pe raza oraşului Strehaia, persoana în cauză, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, părăsind partea carosabilă şi intrând în coliziune cu un gard împrejmuitor al unui imobil.

Procedând la verificarea conducătorului auto în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul fusese sustras în scop de folosinţă de pe raza oraşului Strehaia.

Totodată, în urma verificării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, ocazie cu care acesta a fost condus la Spitalul Motru în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, refuzând recoltarea celei de-a doua mostre.

În cauză a fost întocmit dosar penal, luându-se, totodată, măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 11.10.2017 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia cu propunere de luare a măsurilo legale.

A CONDUS UN AUTOTURISM SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE

 

La data de 10.10.2017, ora 15.43, poliţiştii Formațiunii Rutiere din cadrul Poliției Vînju Mare, au oprit pentru control, pe raza localităţii Obîrșia de Cîmp, un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din aceeaşi localitate.

Procedând la verificarea acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,41mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto fiind transportat la Serviciul Județean de Ambulanță Drobeta Turnu Severin în vederea recoltării probelor biologice de sânge și stabilirii alcoolemiei.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.