05 Octombrie 2017Sursa: IPJ Mehedinți

CEA DE-A TREIA ZI A “SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂȚII”, DEDICATĂ PERSOANELOR VÂRSTNICE

Având în vedere că la nivel național se desfășoară Campania ”Săptămâna prevenirii criminalității”, polițiștii mehedințeni, au dedicat astfel cea de-a treia zi, prevenirii victimizării persoanelor vârstnice.

 

La data de 04 octombrie 2017, cu ocazia zilei dedicate prevenirii infracțiunilor contra patirmoniului, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu Serviciul de Ordine Publică, Poliţia municipiului Orşova  și Compartimentul Relații Publice au  desfăşurat o acţiune proactivă la Clubul Pensionarilor din municipiul Orşova.

Scopul acţiunii a constat în informarea cât mai multor cetăţeni pentru prevenirea infracţiunilor de furt şi înşelăciune prin metoda “Accidentul”.                         Responsabilizarea persoanelor vârstnice, potenţiale victime a diferitelor infracţiuni, prin adresarea de sfaturi utile pentru liniştea şi siguranta familiei, asigurarea locuintelor şi identificarea vulnerabilităţilor, au fost doar câteva din obiectivele avute în vedere de organizatori.  

 

 Întâlnirea a fost interactivă, poliţiştii luând cunoştinţă de problemele cu care se confruntă această categorie de cetăţeni, asigurându-i de implicare în soluţionarea lor.

  Activitatea a continuat cu o acțiune stradală în municipiul Orșova ce a constat  în distribuirea de pliante şi discuţii cu cetăţenii pentru prevenirea furturilor din locuinţe, având în vedere și campania ”Hoții sunt creativi. Fii preventiv!”.